FICO

Centrum voor Osteopathie

Het Centrum voor Osteopathie is de 'kliniek' van FICO. Onze praktijk is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer of met de wagen (goede parkeermogelijkheid). Alle therapeuten die hier werken zijn allen professionele Osteopaten erkend door de mutualiteiten. Zij zijn allen tevens docent aan het reeds vermelde FICO.

Vermits Osteopathie een deelgebied is van de geneeskunde, kunt u er terecht voor een scala aan klachten. Iedere therapeut heeft de nodige competentie om u te onderzoeken en te behandelen volgens de normen van osteopathie. Hij is voldoende onderlegd om te weten wat kan behandeld worden en wat hij moet doorverwijzen naar andere takken van de geneeskunde.

Daarom is het centrum voor ostepathie ondergebracht in de 'Antwerp medical and professional building'. Dit biedt u een brede waaier van medische specialisaties aan. Het succes van de antwerp medical and professional building berust reeds vele jaren op verschillende factoren.

Er zijn heden meer dan 25 geneesheren - specialisten werkzaam in het gebouw, hierdoor wordt een brede waaier van de geneeskunde aangeboden. Elke geneesheer of osteopaat die er werkt heeft zijn bijzondere specialiteit en is een autoriteit in zijn vakgebied. Het gebouw blijft steeds een voortrekkersrol spelen aangaande nieuwe technieken en service.

Zowel de infrastructuur als de esthetische vormgeving werden onderworpen aan de strengste normen van de Europese en Amerikaanse richtlijnen. Bovendien zijn de faciliteiten van dubbele liften, ruime comfortabele wachtruimtes en toegankelijkheid voor mindervaliden rustgevend en tekens van bijzonder gastvrij professionalisme. Dit zijn bovendien de kernwoorden van wat de moderne geneeskunde dient te zijn.

De 'Antwerp medical and professional building' verzekert zijn plaats in het hoogste echelon van de medische zorgverlening.

Door met meerdere therapeuten in dit centrum samen te werken, hebben wij de mogelijkheid om ons naast de algemene osteopatische behandelingen, te specialiseren in deelgebieden. Zo vindt u hier therapeuten die behalve de veel voorkomende rug- en orthopedische klachten tevens meer gespecialiseerd zijn in orgaanlijden, voeding, sportletsels, hoofdpijnen, stress, typische problemen bij kinderen ...

In de osteopathie bestaan geen standaardbehandelingen of recpten. Iedere behandeling is een individuele aangelegenheid. Hebt u hierover specifieke vragen, contacteer ons hier.

U vindt ons op de derde verdieping samen met 4 orthopeden en een cardioloog.

Maak een afspraak

Het centrum is elke dag geopend, behalve op zondag. Op zaterdagvoormiddag is er een wachtdienst voor dringende afspraken. Voor telefonische afspraken kan U ons dagelijks contacteren tussen 14u en 20u.

Contacteer ons Wegbeschrijving